Hvordan virker restylane i kroppen?

Indholdsfortegnelse

Måske har du allerede hørt om stoffet restylane, som bruges mod rynker? 

Det er et fyldstof, som typisk bruges til at reducere rynker i ansigtet – typisk den nederste del af ansigtet – for en stund. Stoffet virker omkring et halvt års tid, men det afhænger dog blandt andet af hvilken type af fyldstof, der er brugt.

Hvis du føler, at det er nødvendigt for dig at få udglattet dine rynker eller få lavet andre indgreb, men ikke for en kort stund – derimod af mere langvarig karakter – så skal du altså kigge dig om efter andre muligheder.

Vi anbefaler i øvrigt generelt, at du sørger for at lave en god research og at du snakker med de rette (dygtige) fagfolk og kigger dig om på troværdige hjemmesider, som ved hvad de snakker om, inden du tager en beslutning om at få lavet en ingreb med restylane, botox eller andet lignende.

Sådan virker stoffet

Restylane er på mange måder sammenligneligt med botox, men der er dog en hel del forskelle på de to stoffer. 

Botox, på den ene side, er en nervegift, som sprøjtes direkte ind i musklen og derved blokerer nerveenderne. Det gør, at musklen ikke længere trækker sig sammen, og når den ikke gør det, bliver huden oven over musklen glat og rynkefri.

Det varer typisk i 3 til 6 uger, og herefter er effekten af botox væk igen.

Restylane er derimod et fyldstof som bliver sprøjtet direkte ind i huden. Det består hovedsageligt af et sukkerstof, som faktisk allerede findes i kroppen, men også af andre stoffer.

Når restylane bliver sprøjtet ind i huden, giver det fylde til det område, hvor det er blevet sprøjtet ind i.

Det gør, at rynker og linjer i dette område bliver glattet ud på grund af den ekstra fylde. Det varer som sagt i omkring et halvt års tid, og herefter forsvinder virkningen igen.

Grunden til at restylane har den virkning, det har, er at det binder væske i områder og derudover virker det også stimulerende på de såkaldte kollagene fibre i kroppen. Det er dette, som har den effekt at der kommer mere fylde til kroppen.

Eftersom restylane virker ved at give fylde, er det også mest velegnet til at bruge netop de steder på kroppen, hvor huden har mistet sin fyldighed. Det vil sige særligt den nederste del af ansigtet, som er her, vi alle typisk mister fylde ved ansigtet.

Restylane kan dermed sprøjtes ind for at glatte rynker ud ved halsen for en tid, eller til at reducere for eksempel nedadvendte linjer fra næsen og ned mod munden.

Du kan også få ordnet læberne med restylane. Det kan du læse mere om her.

One thought on “Hvordan virker restylane i kroppen?

  1. kære Sonderjyskhusflid.dk Hvor kan jeg læse videre omkring dette? ;-P
    Med venlig hilsen. Anton A. G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *