Upcycling – den nye trend, du skal kende til

Upcycling er den helt store trend for tiden. Måske har du allerede hørt om det? Eller måske har du allerede kastet dig ud i kunsten at genanvende ting, der ellers ville have havnet på lossepladsen?

I vores moderne samfund, hvor vi lever i overflod, er vi mange, der har tillagt os en tendens til at købe, bruge og smide væk igen. Vi forbruger en masse ting, og meget bliver smidt ud, selvom det stort set fungerer, som det skal. Men faktisk kan der være rigtig mange fordele ved at tænke dig om en ekstra gang, inden du smider din gamle kommode, dit halvslidte sofabord eller lidt triste reol ud. Mange gange skal der nemlig ikke mere end lidt fantasi, en billig maling og en kærlig hånd til – og så er møblet så godt som nyt igen!

Og det er jo godt for både pengepungen og jordkloden – samtidig med at du faktisk kan have det rigtig sjovt i processen med at give dine gamle ting nyt liv. Eller det, som altså med et moderne ord hedder at upcycle.

Nyt liv til dine gamle ting

Men hvad er det så for ting, man kan upcycle? Jamen, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan starte med at tage et kig rundt i dit eget hjem og se, om der er nogle ting, du er ved at være lidt træt af, og som du måske havde tænkt dig at smide på lossepladsen. Det kan være, dine havemøbler er ved at være slidte. Så er det bare med at finde malerpenslerne frem og komme igang – en god afslibning og en frisk omgang maling vil gøre underværker. Det kan også være, du synes, dit plantebord er lidt kedeligt at se på. Måske er det idag, du skal vove pelsen og finde avispapir, gamle magasinerog tegneseriehæfter frem, og give plantebordet nyt liv med en flot omgang decoupage.

Brug hvad andre vil af med

Du kan også tage på loppemarkeder, i genbrugsbutikker eller kigge på Den Blå Avis og andre hjemmesider, hvor der bliver solgt brugte ting. Eller måske har dine venner og familiemedlemmer nogle ting liggende, som de gerne vil af med – og dem kan du så bruge til at upcycle og bruge selv, eller måske endda sælge videre til andre!

Ved første øjekast ser mange af tingene måske kedelige, grimme eller slidte ud. Men så gælder det bare om at de potentialet og tænke kreativt. Ofte kan du finde en masse fine ting, som ikke koster ret meget, og som vil blive super fine med lidt upcycling.

 

 

 

 

 

 

One thought on “Upcycling – den nye trend, du skal kende til

  1. kære, Sonderjyskhusflid.dk
    God artikel, kan i ikke lige kontakte mig via min email? 😀 På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *